Böcker

Flickan (2022)

Flickan närmar sig Leo, steg för steg. Snart står hon vid hans säng och ser honom rakt i ögonen med stirrande blick. Samtidigt börjar hon le. Ett märkligt leende. Alldeles för stort. Sedan river hon honom.

Leo är hemsökt av en spökflicka. Hennes blåmärken liknar de som mamma får när pojkvännen Leffe slår henne. Är flickan bara ett monster eller även ett offer? Och är hon ett hot, eller kan hon kanske hjälpa Leo?

Flickan är den andra delen i serien Creepy. Lättläst och läskig för barn i mellanstadiet. Fylld med stämningsfulla illustrationer av Viktor Engholm!

Korpmannen (2021)

Skogen är stor och mörk, och ingen går någonsin in i den. Det är så lätt att gå vilse, och skogen rymmer många faror. Faror så som mörka varelser. Övernaturliga varelser som rövar bort barn. En dag försvinner lillebror. Två syskon tvingas tillsammans med sin mormor in i skogen för ett farligt räddningsuppdrag. Det blir en kamp mot klockan och de ondskefulla krafter som väntar i mörkret.

Korpmannen är första boken i serien Creepy . Perfekt för mellanstadiebarn som vill ha något riktigt läskigt.

Visslaren (2022)

Visslaren är ett långt smalt monster med knotiga fingrar och långt svart hår. Hon saknar ansikte men tar sig ändå lätt fram i skogen på jakt efter barn att kidnappa. Vart hon än går visslar hon på en vemodig melodi. Passa dig om du skulle råka höra den!

Det är dags för spökjakt igen för familjen Gravlund. Pappa tänker vara lockbete. Genom att krympa sig ska han locka fram Visslaren. Och planen funkar. Lite för bra. Pappa blir bortrövad och Eli och Oskar måste rädda honom.

Visslaren passar barn som vill läsa något spännande, kusligt och roligt. Boken är den tredje fristående delen i den populära bokserien Rysliga resor.

Röda kappan (2021)

I den andra delen i serien Rysliga resor drar pappa med sig sina barn och sin buss till en gammal skola där Röda kappan härjar. Röda kappan är ett ondskefullt spöke som ber dig välja färg på toapappret när du är inne på toa. Oavsett vilken färg du tar kommer det att gå illa. Hur ska det gå för familjen Gravlund när de plötsligt står öga mot öga med denna fruktansvärda gengångare.

Getmannen (2021)

Getmannen är första delen i bok-serien Rysliga resor som handlar om familjen Gravlund som åker jorden runt i sin fantastiska buss på jakt efter spöken och monster. Den här gången befinner de sig i de allra mörkaste skogarna för att finna den livsfarliga Getmannen som kidnappar folk och som sägs kunna härma röster.

En bok som passar alla som gillar skräck och humor.

Under isen (2019)

Bella flyttar in i ett hus bredvid en liten sjö. Redan första dagen i den nya skolan får hon höra rykten om sjön. Det sägs att den är farlig och att det finns något i sjön som inte borde finnas där. Bella tar inte riktigt ryktena på allvar, men när hon ger sig ut för att åka skridskor på sjön en solig vinterdag ser hon något under isen. Något som hon snart inser vill henne ont. Under isen innehåller fyra skräckhistorier, den ena läskigare än den andra. Perfekt för de skräcksugna på mellanstadiet som frågar efter läskigare böcker, kanske läskigare än de klarar av.

Knackaren (2019)

Det är stekhet sommar när Abdi och hans vänner börjar höra rykten om Knackaren, en mystisk figur som tar sig in hos sovande barn. Flera barn har försvunnit och det sägs att det är för att de har lockat på Knackaren.
Abdi är inte rädd och slår vad med sin kompis om att han ska våga locka till sig Knackaren. Men när det är natt och han ligger i sin säng är han inte lika tuff. Speciellt när det börja höras konstiga knackningar från fönstret …

Knackaren och andra rysliga berättelser innehåller fyra riktigt läskiga berättelser för de modigaste på mellanstadiet.

Läslust i en digital tid (2020) I samarbete med Hülya Basaran

Om du vill väcka elevers läsglädje och nyfikenhet på böcker – i en tid där konkurrensen från bloggar, sociala medier, poddar, influensers och dataspel är enorm – är detta boken för dig. Är digitaliseringen ett hot mot elevernas läsförmåga och läslust? Författarna till boken Läslust i en digital tid tycker att vi ska tänka tvärtom och dra nytta av sociala medier, bloggar, vloggar, youtubers och dataspel för att väcka läsglädje hos barn och unga.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: