Författarbesök & föreläsningar

Författarbesök

Jag kommer gärna till skolor och bibliotek och pratar om mitt arbete som författare, mina böcker och min podcast. Jag har lång erfarenhet av arbete i skola och är mycket van att möta klasser från förskoleklass till årskurs nio.

Textsamtal är något jag brinner lite extra för och under längre klassbesök läser jag därför gärna högt för eleverna och diskuterar det lästa med dem. För att engagera lite extra brukar jag använda digital teknik och spelifiera textsamtalen.

Jag kan också prata om skräck i allmänhet under mina besök. Då berättar jag vad vi människor har varit rädda för genom tiderna och tittar närmare på läskiga vandringssägner och Creepypastas (otäcka vandringssägner på nätet). Under en lektion om vandringssägner och Creepypastas diskuterar jag också källkritik. Hur kan man veta att en berättelse man tar del av är sann och vilka knep använder de som sprider vandringssägner och Creepypastas för att deras historier ska bli trovärdiga?

Skrivar-workshops

Eftersom jag framförallt skriver skräck-berättelser blir det främst fokus på läskiga historier under en skrivar-workshop. Jag berättar för barnen/ungdomarna om typiska drag i en skräckberättelse och ger dem verktyg för att komma igång med sitt skrivande. Ett spännande upplägg är att låta deltagarna i workshopen skapa egna vandringssägner/Creepypastas som utspelar sig i deras närmiljö. Vem vet, kanske får just dessa historier spridning och blir berättelser som människor i trakten berättar för varandra när de vill skrämmas.

Föreläsningar

Jag är en van föreläsare. Under de senaste fyra åren har jag varit mycket ute och pratat inför pedagoger och bibliotekarier kring hur jag väcker läslust genom att kombinera traditionell läsning och digital teknik. Jag berättar om hur man kan arbeta med sociala medier, såsom bloggar, podcasts och vloggar för att få barn och unga att intressera sig för läsning. Dessutom pratar jag om hur man som pedagog och/eller bibliotekarie genomför spelifierade textsamtal. Jag håller även gärna i workshops där deltagarna får skapa egna spelifierade textsamtal med hjälp av program såsom PowerPoint eller Smart Notebook.

Intresserad av att boka författarbesök/föreläsning?

Skicka en förfrågan till: gard81@hotmail.com. Det går också bra att boka mig via Författarcentrums författarförmedling https://ff.forfattarcentrum.se

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: